Sós túrós palacsinta, fűszeres, zöldséges töltelékkel, mert nem csak édesen finom a palacsinta! Hideg vacsora ötletnek is kiváló!
Hozzávalók:
kb. 5 darabhoz
Palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- só
- olaj a sütéshez
Sós túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2-3 evőkanál tejföl
- 2 db retek
- 1/4 kígyóuborka
- 1/4 kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Sós túrós palacsinta elkészítése:
Palacsinta elkészítése:
1. Üsd a tojást egy tálba, és habard el egy kevés sóval.
3. Add a tojáshoz a lisztet, a tej felét és keverd simára.
5. A maradék tejjel és szódával higítsd fel a palacsinta tésztáját, és sütés előtt pihentesd fél órát. Amíg pihen a palacsinta tészta, addig készítsd el a sós túrós tölteléket.
6. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben, és süsd meg a palacsintákat, majd tedd félre és tartsd melegen.
Sós túrós töltelék elkészítése:
1 Törd át a túrót és keverd simára a tejföllel.
2. Reszeld hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd és keverd jól át.
3. Kockázd fel apróra a kígyóuborkát úgy, hogy a magos részét vágd ki, hogy az ne áztassa el a túró tölteléket.
4. Kockázd fel a retket, kaliforniai paprikát, újhagymát, és keverd a túróhoz. Tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
5. Töltsd meg a zöldséges túrós töltelékkel a palacsintákat, és már fogyaszthatod is.
Nézd meg ezeket is:
.