Rákóczi túrós palacsinta, egy rakott palacsinta túrós töltelékkel, házi sárgabaracklekvárral és tojáshabbal a tetején. Garantáltan imádni fogod!
Rákóczi túrós palacsinta hozzávalók:
- 10 db palacsinta (palacsinta recept itt)
- 50 dkg túró
- 2 db tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola (elhagyható, ha nem szereted)
- 3 evőkanál tejföl
Öntethez:
- 2 db tojás sárgája
- 1 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 dl tej
Tetejére:
- 4 db tojásfehérje
- 2 evőkanál porcukor
- házi sárgabarack lekvár
Rákóczi túrós palacsinta elkészítése:
1.Törd át a túrót, keverd hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéját, és az előre beáztatott mazsolát.
2. Töltsd meg a palacsintákat a túrós töltelékkel, és helyezd el őket egy sütőtálban. Lehetőleg akkora sütőtálat használj, hogy a palacsinták elférjenek egy rétegben, ne kelljen őket egymásra rakni.
3. Kend meg a palacsinták tetejét sárgabarack lekvárral.
4. Készítsd el az öntetet. A tojássárgáját keverd simára a porcukorral és vaníliakivonattal, majd add hozzá a meleg, de nem forró tejet. Folytonos kevergetés mellett gőz fölött sűrítsd be kicsit.
5. Öntsd az öntetet a palacsintákra.
6. Tedd a Rákóczi túrós palacsintát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig.
7. A tojásfehérjéből verjél habot, közben szitáld hozzá fokozatosan a porcukrot.
8. Kend a tojásfehérjehabot a Rákóczi túrós palacsinták tetejére, vedd le a sütő hőfokot 120 fokra, és tedd vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a tojásfehérje meg nem sül.