Rákóczi túrós palacsinta

rákóczi túrós palacsinta

Rákóczi túrós palacsinta, egy rakott palacsinta túrós töltelékkel, házi sárgabaracklekvárral és tojáshabbal a tetején. Garantáltan imádni fogod!

Rákóczi túrós palacsinta hozzávalók:

  • 10 db palacsinta (palacsinta recept itt)
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola (elhagyható, ha nem szereted)
  • 3 evőkanál tejföl

Öntethez:

  • 2 db tojás sárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 dl tej

Tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál porcukor
  • házi sárgabarack lekvár

Rákóczi túrós palacsinta elkészítése:

1.Törd át a túrót, keverd hozzá a tojások sárgáját, a cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéját, és az előre beáztatott mazsolát.

2. Töltsd meg a palacsintákat a túrós töltelékkel, és helyezd el őket egy sütőtálban. Lehetőleg akkora sütőtálat használj, hogy a palacsinták elférjenek egy rétegben, ne kelljen őket egymásra rakni.

3. Kend meg a palacsinták tetejét sárgabarack lekvárral.

4. Készítsd el az öntetet. A tojássárgáját keverd simára a porcukorral és vaníliakivonattal, majd add hozzá a meleg, de nem forró tejet. Folytonos kevergetés mellett gőz fölött sűrítsd be kicsit.

5. Öntsd az öntetet a palacsintákra.

6. Tedd a Rákóczi túrós palacsintát 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig.

7. A tojásfehérjéből verjél habot, közben szitáld hozzá fokozatosan a porcukrot.

8. Kend a tojásfehérjehabot a Rákóczi túrós palacsinták tetejére, vedd le a sütő hőfokot 120 fokra, és tedd vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a tojásfehérje meg nem sül.

Recept nyomtatása
Rákóczi túrós palacsinta
rákóczi túrós palacsinta
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
tepsi
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
tepsi
rákóczi túrós palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.