Túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával

túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával

Nagyon szeretjük a palacsintát mindenféle finomsággal töltve. A múltkor sok-sok különböző aszalt gyümölcsünk volt itthon és ebből jött a gondolat, hogy milyen finom lenne ha a szokásos túrós palacsintát gazdagítanánk vele. 

Jó döntés volt kipróbálni, nagyon finom lett így a túrós palacsinta! Egy kis mandulát összedaraboltam és megpörköltem, majd megszórtam vele a palacsintákat.. ez a kis mandula dobott még az ízek kavalkádján….de enélkül is igazi ízbomba….akár még egy kis friss gyümölccsel is lehet turbózni ha valaki szeretné. Érdemes elkészíteni, ha egy kicsit újítanál a szokásos ízeken…Akár vendégvárónak is tökéletes.

Hozzávalók – túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel

palacsintához:

  • 200 g liszt
  • 500 ml tej és 100 ml ásványvíz ( vagy csak tej: 600 ml )
  • 2 db tojás
  • 1 g só (kb 1/4 teáskanál)
  • 20 g cukor ( 2 csapott evőkanál)
  • vanília
  • 1 evőkanál olaj a tésztába
  • kevés olaj a palacsinta sütésnél kenőtollal kikenni a serpenyőt

túrós aszalt gyümölcsös töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 4 enyhén púpos evőkanál tejföl
  • 100 g cukor ( 10 csapott evőkanál), csipet só
  • vanília, reszelt citromhéj
  • kb 120-150 g darabolt aszalt gyümölcs pl. szilva, sárgabarack darabolva, mazsola, vörös áfonya egészben. ( én kb 7 dkg szilvát és 7 dkg sárgabarack, mazsola , vörös áfonya keverékét tettem bele )
  • tetejére: kevés tört, pörkölt mandula, porcukor – opcionálisan

Túrós aszalt gyümölcsös palacsinta elkészítése:

1.Elkészítjük a hozzávalókból a palacsinta tésztát és kb 15 percet állni hagyjuk.- ez csak jót tesz neki ..

2. Addig elkészítjük a túrós krémet. A túrót villával összetörjük, a nagyobb aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk és a tejföllel, cukorral, vaníliával, csipet sóval, reszelt citromhéjjal a túróhoz adjuk. Összekeverjük a krémet és amíg a palacsinták sülnek, addig a hűtőbe tesszük.

3. Kisütjük a szokásos módon a palacsintákat és megtöltjük a túrós, aszalt gyümölcsös keverékkel.

4. Ha szeretnénk, pár szem mandulát összetörünk és serpenyőben,kicsit megpirítunk, ezután a megtöltött palacsinták tetejére halmozzuk,.

Porcukorral is meghinthetjük. – kezdhetjük ezzel is a folyamatokat , ha még melegen akarjuk tálalni a palacsintákat, hogy már csak rá kelljen szórni a mandulákat.

A recept eredetileg a mesinasi.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.

Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel fázisfotók
Recept nyomtatása
Túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával
túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
túrós palacsinta aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.