A tökéletes amerikai palacsinta 5 titka

amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta nem csak Amerikában, hanem az egész világon nagy népszerűségnek örvend. Nem véletlenül, gyorsan és sokféle képpen elkészíthető, és nagyon finom!  Így készíts Te is tökéletes amerikai palacsintát!

Amerikai palacsinta hozzávalók:

  • 195 g liszt
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 30 g kristálycukor 2 evőkanál
  • 3 g só – 1/2 teáskanál
  • 14 g sütőpor
  • 1 tesákanál vanília kivonat

Amerikai palacsinta recept:

1.Olvaszd fel a vajat és hagyd kicsit visszahűlni. Az olvasztott vajat össze kell majd keverni a tojással, ha túl meleg a vaj, akkor a tojásból rántotta lehet, ez az amerikai palacsinta készítésének első titka.

2. Langyosítsd meg a tejet. Erre azért van szükség, mert ha a hideg tejhez kevered hozzá az olvasztott vajat, a vaj kicsapódhat. Arra is figyelj, hogy ne legyen túl meleg a tej, mert tojást is fogunk hozzá keverni, és ha túl meleg a folyadék, a tojás megsül benne. Ez az amerikai palacsinta készítésének második titka.

3. Tedd egy edénybe a tojást, habard el, majd add hozzá a langyos tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot és keverd össze.

amerikai palacsinta nedves hozzávalók

4. Egy másik edénybe tedd a lisztet, sót, cukrot, sütőport és keverd össze. A sütőpornak köszönhetően fog az amerikai palacsinta megemelkedni, fontos, hogy egyenletesen legyen a tésztában. Ezt úgy tudod elérni, ha a liszttel elkevered, még mielőtt hozzá adnád a nedves hozzávalókat. Ez az amerikai palacsinta készítésének harmadik titka.

amerikai palacsinta száraz hozzávalók

5. Öntsd a tejes-vajas keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével kezdd el keverni. Az amerikai palacsinta készítésének a negyedik titka, hogy nem szabad túlkeverni! Csak addig keverd, míg össze nem áll a tészta. Az amerikai palacsinta tészta állaga sokkal sűrűbb, mint a Magyarországon megszokott palacsintáénak.

amerikai palacsinta tészta

Amerikai palacsinta sütése

Az amerikai palacsintát pihentetés nélkül lehet sőt kell sütni. Ennek az az oka, hogy a sütőpor amint nedvességgel találkozik reakcióba lép, ha pihenteted a tésztát a sütőpor kevésbé fogja kifejteni a hatását. Ez az amerikai palacsinta készítésének ötödik titka.

1.Az amerikai palacsinta sütéséhez melegíts fel egy serpenyőt vagy a sütőlapot, majd vedd vissza a lángot közepesre.

2. Tegyél egy kis vajat vagy olajat a serpenyőbe, de ha tapadásmentes edényt használsz, akkor ezt ki is hagyhatod.

3. Tegyél a serpenyőbe egy kb. fél deciliter mennyiségű tésztát, hogy egy kb. 8-10 cm átmérőjű palacsintát kapj.

4. Süsd a palacsintát míg a teteje kezd megszilárdulni, buborékok jelennek meg a tésztán és az alja már aranybarnára sült.

amerikai palacsinta sütése1

5. Egy sütőlapát segítségével egy határozott mozdulattal fordítsd meg az amerikai palacsintát és süsd meg  másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban sül, kb. fél perc elég neki.

amerikai palacsinta sütése2

Amerikai palacsinta tálalása

Az amerikai palacsintát mindig frissen tálald. Az amerikaiak általában vajjal és juharsziruppal fogyasztják, egymásra helyeznek néhány palacsintát a tetejére teszik a vajat és leöntik juharsziruppal, ez az egyik legnépszerűbb reggeli a tengeren túlon.

Tálalhatod egyéb szószokkal, öntettekkel, például vanília öntettel, karamell öntettel, csoki öntettel, meggyszósszal is nagyon finom, akár nutellával (nutellával töltött amerikai palacsinta receptért kattints ide), mézzel vagy lekvárral is fogyaszthatod.

Gyakran tálalják különböző gyümölcsökkel, az áfonya az amerikai palacsinta gyakori kísérője, de eper, málna, banán bármilyen gyümölcs szóba jöhet.

Recept nyomtatása
A tökéletes amerikai palacsinta
amerikai palacsinta
Fogás Reggeli
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
Fogás Reggeli
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
amerikai palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.