Legjobb palacsinta recept nagymama által

legjobb palacsinta recept nagymama túrós

Nagyi főztjének nincs párja, nem meglepő, ha a legjobb palacsinta recept nagymama jegyzeti közül kerül elő. Persze a legtöbb családnak megvan a saját palacsinta receptje, de nekem ez vált be a legjobban, ez a legjobb palacsinta recept számomra.

Hozzávalók:

10-12 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szóda
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez

Legjobb palacsinta recept nagymamától:

1 Üsd a tojást egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, és egy habverővel habard el. Nagyi kézzel keverte a palcsintát, nem géppel, de nem kell aggódni, mert kézzel is könnyen ki lehet keverni.

2. Add a lisztet és 2 dl tejet a tojáshoz, és keverd simára a tésztát a habverővel.

3. Ha már nagyjából csomómentes, fokozatosan higítsd fel a maradék tejjel és szódával.

4. Pihentesd nagymama palacsinta tésztáját legalább fél órát.

5. Pihentetés után keverd át a tésztát, tejszín állagúnak kell lennie. Ha nagyon besűrűsödött volna, akkor higítsd egy kevés szódával.

6. Melegíts egy kevés olajat egy palacsintasütőben, egy kenőtollal oszlasd el a palcsintasütő teljes felületén. A legjobb a klasszikus vas palacsintasütő, ami már nem található meg minden háztartásban. Teflon serpenyőben is sütheted, de nagymamának az garantáltan nem volt. Ha teflon serpenyőt használsz, akkor is használj olajat a palacsinta sütéséhez, mert teljesen más az íze olajjal és olaj nélkül. Most a finom palacsinta a cél, és nem a diétás palacsinta.

7. Ha már jól felforrósodott az olaj, akkor önts egy merőkanálnyit a palacsintasütőbe, forgasd körbe a serpenyőt, hogy a tészta mindenhol befedje.

8. Ha már kezd a palacsinta széle elválni, akkor egy kenőkéssel, vagy egy spatulával nyúlj alá óvatosan és fordítsd meg. Haladó szakácsok megpróbálkozhatnak a palacsinta feldobásával is.

9. Süsd meg a palacsinta másik oldalát is, a másik oldal már gyorsabban megsül. A kész palacsintákat tedd ki egy tányérra egymásra.

legjobb palacsinta recept nagymama

10. Folytasd nagyi palacsinta sütését, míg el nem fogy a tészta, azaz olajozd be a serpenyőt, így biztos nem fog leragadni, és finomabb is lesz, majd jöhet bele a tészta.

11. Már csak finom töltelékek kellenek, amivel meg lehet tölteni nagymama palacsintáját. Mi más illene hozzá jobban, mint nagymama házi lekvárja, vagy jöhet bele tojásos túrós töltelék, vagy kakaó, fahéj, ki mit szeret.

Próbáld ki ezeket a nagyi recepteket is:

Nagymama fánkja

Nagyi zserbó receptje

Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

Recept nyomtatása
Legjobb palacsinta recept nagymama
legjobb palacsinta recept nagymama túrós
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
legjobb palacsinta recept nagymama túrós
A recept megosztása
Article Categories:
Palacsinta tészta receptek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.