A különlegesebb palacsinta, és sós palacsinta kedvelői garantáltan imádni fogják a spenótos palacsintát.
A spenót a palacsinta tésztájába kerül, így igazán látványos zöld palacsintákat kapunk.
A receptben fagyasztott spenótból készül, de friss spenótot is lehet használni. Friss spenót esetében először a tojásokkal le kell turmixolni, és úgy adni hozzá a többi alapanyagot.
Hozzávalók:
- 20 dkg fagyasztott spenót
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- étolaj
Spenótos palacsinta recept:
1 Olvaszd fel a fagyasztott spenótot, add hozzá a sót és a zúzott vagy lereszelt fokhagymát.
2. Keverd hozzá a lisztet.
3. Add hozzá a tojásokat és keverd simára.
4. Öntsd fel annyi tejjel, hogy a hagyományos palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb állagú masszát kapj.
5. Melegíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben, merj bele egy merőkanálnyit a spenótos palacsinta masszából és süsd meg.
6. Amikor elválik az aljától, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát. Mivel sűrűbb a massza, így az átlagosnál vastagabbak lesznek a palacsinták.
7. Már tálalhatod is a kedvenc töltelékeddel.
Spenótos palacsinta töltelék ötletek
Csak a képzelet szabhat határt, hogy mivel töltöd meg őket, íme néhány példa:
- sós túrókrém
- fetás krém
- sajtkrém és sonka
- cottage cheese
- ricotta és lazac
- besamel mártás
- sajtmártás
Próbáld ki ezeket a spenótos recepteket is:
kép: canva.com