Édes sütőtök, aromás fűszerek és parmezán sajt találkozásából készült a parmezános sütőtökös amerikai palacsinta. Nem csak Halloweenkor tökéletes reggeli.
Parmezános sütőtökös palacsinta hozzávalók:
- 200 g sült sütőtök
- 1 db tojás
- 300 ml tej
- 150 g liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál chili pehely
- 1 csipet rozmaring
- 40 g reszelt parmezán
- olaj a sütéshez
Tálaláshoz: tejföl, petrezselyem, parmezán
Parmezános sütőtökös palacsinta elkészítése:
1.Tedd egy tálba a sütőtököt és a tojást, és keverd simára, majd add hozzá a tejet is.
2. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sót, sütőport, parmezánt, chili pelyhet és rozmaringot.
3. Öntsd a száraz hozzávalókat a sütőtökös keverékhez, és keverd míg a tészta össze nem áll. Ne keverd túl, csak annyira hogy összeálljon a tészta.
4. Hevíts kevés olajat egy palacsinta sütőben, és tegyél bele kb. egy merőkanálnyi tésztát. A merőkanál hátuljával tudod a sütőtökös palacsinta formáját alakítani.
5. Süsd a parmezános sütőtökös palacsintát közepes lángon míg az alja meg nem barnul, és a tetején buborékok nem kezdenek keletkezni, majd fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
6. Hasonló módon süsd meg a többi palacsintát is.
Parmezános sütőtökös palacsinta tálalása:
A sütőtökös palacsintákat tálald friss petrezselyemmel ízesített tejföllel, friss salátával és reszelt parmezánnal.
Ha szereted a sütőtököt, nézd meg az édes és sós sütőtök recepteket a linkre kattintva!