Eperszósz, eperöntet

eperszósz, eperöntet

Eperszósz, eperöntet nagyon jól passzol a palacsintához, de felhasználhatod túrógombóchoz, sajttortához, rizskoch-hoz, panna cottához is.

Eperszósz, eperöntet hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 4 dkg porcukor
  • 1/2 db citrom

Eperszósz, eperöntet elkészítése:

1.Ha friss epret használsz, mosd meg és pucold meg. Fagyasztott eperből is készítheted az eprszószt, akkor pucolni nem kell.

2. Tedd az epret egy edénybe, és kezdd el melegíteni, közben szitáld rá a porcukrot.

3. Az eper néhány perc után levet fog ereszteni, forrás után még kb. 5 percig főzd.  Ha fagyasztott epret használsz, akkor értelem szerűen több időre lesz szükség.

eperszósz készítése

4. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd az eperszószt, és facsard hozzá a 1/2 citrom levét.

5. Az eperszószt így már fel is használhatod, de ha igazán selymes eperöntet szeretnél, akkor passzírozd át egy szűrőn.

Az eperszósz egyéb fűszerekkel is ízesítheted, például mentával, gyömbérrel, és eperhabot is készíthetsz belőle.

Recept nyomtatása
Eperszósz, eperöntet
eperszósz, eperöntet
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
eperszósz, eperöntet
A recept megosztása
Bejegyzés kategóriák
Szószok, öntetek

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!

Palacsinta Világ