Vega gombás hortobágyi palacsinta

vega gombás hortobágyi palacsinta

A hortobágyi palacsinta igazi hungarikum, amiről a vegetáriánusoknak sem kell lemondaniuk. Ők készíthetnek vega gombás hortobágyi palacsintát, ami legalább olyan finom, mint az eredeti. Ez a recept cseszneki palacsinta néven is ismert.

Én zabpalacsintával készítettem, de hagyományos palacsintával is el lehet készíteni, annak a receptjét a linkre kattintva találod.

Hozzávalók:

kb. 8 darabhoz

Palacsintához:

  • 2 db tojás
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szóda (vagy víz)
  • 1 csipet só

Gombás töltelékhez:

  • 1 kg  gomba (csiperke)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db. paradicsom
  • 2 db. tv paprika
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • 3 evőkanál olaj

Habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt

Vega gombás hortobágyi palacsinta recept:

1 A vega hortobágyi palacsintához először egy gombapörköltet kell készíteni. Ehhez szeleteled fel a gombát.

2. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

3. Kockázd fel a paprikát és a paradicsomot.

4. Melegítsd fel az olajat egy lábosban, add hozzá a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.

5. Húzd le a lábost a tűzről, és keverd a hagymához a fűszerpaprikát.

6. Add a hagymához a fokhagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot.

7. Öntsd fel egy kevés vízzel, és alacsony lángon főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

8. Egy botmixerrel pürésítsd a zöldségeket, ettől lesz finom, sűrű szaftja a gombapörköltnek.

9. Add a pörkölt alaphoz a felszeletelt gombát, és főzd, míg a gomba ki nem engedi a levét és össze nem esik.

10. Sózd, borsozd és párold puhára a gombapörköltet, majd tedd félre.

11. Készítsd el a palacsintákat, üsd egy tálba a tojást, habard el egy csipet sóval. Add hozzá a zabpehelylisztet és a tej felét, és keverd csomómentesre. Higítsd fel a maradék tejjel és szódával.

12. Egy kevés olajon süsd meg a palacsintákat.

13. Mindegyik palacsintára halmozz kb. 2-3 evőkanállal a gombából, hajtsd be a két végét és tekerd fel.

vega gombás hortobágyi palacsinta összeállítása

14. A gomba maradék szaftját forrald fel, majd vedd alacsonyabbra a hőfokot.

15. A tejfölt keverd simára a keményítővel, adj hozzá egy kevés szaftot, és keverd simára. Adj még hozzá egy újabb adag szaftot, ezzel is keverd össze, majd a habarást öntsd a lábosba, forrald fel és várd meg, míg besűrűsödik.

16. Már tálalhatod is a vega gombás hortobágyi palacsintát, tegyél a tányérra két palacsintát, és locsold meg a szafttal.

Próbáld ki ezt is:

Hortobágyi palacsinta csirkemellből

Lecsós palacsinta

Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

Recept nyomtatása
Vega gombás hortobágyi palacsinta
vega gombás hortobágyi palacsinta
Fogás Főétel
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
Fogás Főétel
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Mennyiség
db
vega gombás hortobágyi palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.