Spenótos palacsinta

spenótos palacsinta

A különlegesebb palacsinta, és sós palacsinta kedvelői garantáltan imádni fogják a spenótos palacsintát.

A spenót a palacsinta tésztájába kerül, így igazán látványos zöld palacsintákat kapunk.

A receptben fagyasztott spenótból készül, de friss spenótot is lehet használni. Friss spenót esetében először a tojásokkal le kell turmixolni, és úgy adni hozzá a többi alapanyagot.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étolaj

Spenótos palacsinta recept:

1 Olvaszd fel a fagyasztott spenótot, add hozzá a sót és a zúzott vagy lereszelt fokhagymát.

2. Keverd hozzá a lisztet.

3. Add hozzá a tojásokat és keverd simára.

4. Öntsd fel annyi tejjel, hogy a hagyományos palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb állagú masszát kapj.

5. Melegíts fel egy kevés olajat egy serpenyőben, merj bele egy merőkanálnyit a spenótos palacsinta masszából és süsd meg.

6. Amikor elválik az aljától, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát. Mivel sűrűbb a massza, így az átlagosnál vastagabbak lesznek a palacsinták.

7. Már tálalhatod is a kedvenc töltelékeddel.

Spenótos palacsinta töltelék ötletek

Csak a képzelet szabhat határt, hogy mivel töltöd meg őket, íme néhány példa:

  • sós túrókrém
  • fetás krém
  • sajtkrém és sonka
  • cottage cheese
  • ricotta és lazac
  • besamel mártás
  • sajtmártás

Próbáld ki ezeket a spenótos recepteket is:

Spenótos rántotta

Spenótos túrógombóc

kép: canva.com

Recept nyomtatása
Spenótos palacsinta
spenótos palacsinta
Fogás Főétel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Fogás Főétel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
spenótos palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.