A dutch baby egy sütőben sült palacsinta, ami a yorkshire pudingra emlékeztet, és ami leginkább Amerikában vált népszerűvé. Édes és sós változatban is lehet fogyasztani, ismerd meg hogyan készül a sonkás sajtos kukoricás dutch baby!
Sajtos sonkás kukoricás dutch baby hozzávalók:
- 3 db tojás
- 65 gramm liszt
- 120 ml tej
- 2 teáskanál mustár
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 6 dkg sajt
- 6 dkg sonka
- 6 dkg kukorica
- 1 evőkanál vaj
Sajtos sonkás kukoricás palacsinta elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és tegyél bele egy sütőben is használható serpenyőt, hogy felmelegedjen.
2. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el.
3. Add a tojásokhoz a lisztet, sót, borsot, mustárt, tejet és keverd simára.
4. Reszeld le a sajtot és csíkozd fel a sonkát.
5. Ha felmelegedett a serpenyő vedd ki a sütőből és tedd bele a vajat, ami el fog olvadni. Forgasd körbe a serpenyőt, hogy hogy a vaj mindenhol befejedje.
6. Öntsd a palacsinta tésztáját a serpenyőbe, szórd rá a reszelt sajtot, sonkát és kukoricát. Arra figyelj, hogy a serpenyő szélén hagyj egy kb. 2 cm-es részt, ahova nem raksz a töltelékből, mert ez a rész a sütés során meg fog emelkedni.
7. Süsd a sajtos sonkás kukoricás palacsintát kb. 16-20 percig, míg fel nem emelkedik és aranybarna nem lesz. Vedd vissza a sütő hőmérsékletét 150 fokra és süsd még 5 percig.