Ha különleges epres palacsintát szeretnél kipróbálni, készíts epres dutch babyt, ami egy sütőben sült isteni finom pufi palacsinta.
Epres dutch baby hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 70 g liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníli kivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 20 dkg eper
- vanília fagylalt
Epres dutch babyelkészítése:
1.Tedd egy tálba a lisztet, cukrot, sót, tojásokat, vaníliakivonatot, tejet és kézi vagy gép habverő segítségével keverd simára a tésztát, majd tedd félre pihenni 20-25 percre.
2. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és tedd a sütőbe üresen a sütőedényt, hogy felforrósodjon.
3. Ha felforrósodott a sütőedény vedd ki a sütőből, és tedd bele az egy evőkanál vajat, ami a forró sütőedényben gyorsan meg fog olvadni.
4. Öntsd a dutch baby tésztáját a serpenyőbe, és tedd be a sütőbe 15-20 percre. A tészta meg fog emelkedni a sütőben, akkor jó, ha aranybarnára sül.
5. Amíg sül a palacsinta tésztája, addig készítsd elő az epret. Mosd meg, pucold meg, és darabold fel.
6. Ha elkészült a dutch baby, vedd ki a sütőből, szórd a közepére az epret, szórd meg kevés porcukorral, és tegyél rá vanília fagyit.
Eper helyett használhatsz más gyümölcsöt, vanília fagyi helyett tejszínhabot.