A palacsintát nem csak hagyományosan lehet fogyasztani, hanem például a palacsintatésztát bundázáshoz is fel lehet használni, akár sósan például húsok, zöldségek bundázáshoz, vagy édesen például gyümölcsök bundázásához.
Sós palacsintatészta bundázáshoz:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1,5 dl tej
- opcionálisan egyéb fűszerek, például fokhagyma, őrölt bors, mediterrán fűszerkeverék
A bundázáshoz készült palcsintat tésztát jóval sűrűbbre kell készíteni, mint a hagyományos palacsinta tésztát, hogy
ne folyjon le a bundázni kívánt ételről.
Tedd egy tálba a lisztet, tojást, sót, kb. 1 dl tejet, és egy habverő segítségével keverd simára, majd add hozzá a maradék tejet és keverd össze a tésztát, és már kész is! Ízlés szerint egyéb fűszereket is keverhetsz a palacsinta bunda tésztájához.
Bundázás előtt a húst vagy zöldséget érdemes lisztbe mártani, hogy a palacsinta bunda jobban bevonja.
Édes palacsintatészta bundázáshoz:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1,5 dl tej
- opcionálisan egyéb fűszerek, például fahéj, gyömbér, mézeskalács fűszerkeverék
A édes palacsintata bunda ugyanúgy készül mint a sós, csak itt só helyett cukrot kell rakni a tésztába.