Palacsintatészta bundázáshoz

palacsintatészta bundázáshoz

A palacsintát nem csak hagyományosan lehet fogyasztani, hanem például a palacsintatésztát bundázáshoz is fel lehet használni, akár sósan például húsok, zöldségek bundázáshoz, vagy édesen például gyümölcsök bundázásához.

Sós palacsintatészta bundázáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál só
  • 1,5 dl tej
  • opcionálisan egyéb fűszerek, például fokhagyma, őrölt bors, mediterrán fűszerkeverék

A bundázáshoz készült palcsintat tésztát jóval sűrűbbre kell készíteni, mint a hagyományos palacsinta tésztát, hogy

ne folyjon le a bundázni kívánt ételről.

csirkemell palacsinta bundában panírozás

Tedd egy tálba a lisztet, tojást, sót, kb. 1 dl tejet, és egy habverő segítségével keverd simára, majd add hozzá a maradék tejet és keverd össze a tésztát, és már kész is! Ízlés szerint egyéb fűszereket is keverhetsz a palacsinta bunda tésztájához.

Bundázás előtt a húst vagy zöldséget érdemes lisztbe mártani, hogy a palacsinta bunda jobban bevonja.

Édes palacsintatészta bundázáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 dl tej
  • opcionálisan egyéb fűszerek, például fahéj, gyömbér, mézeskalács fűszerkeverék

A édes palacsintata bunda ugyanúgy készül mint a sós, csak itt só helyett cukrot kell rakni a tésztába.

Recept nyomtatása
Palacsintatészta bundázáshoz
palacsintatészta bundázáshoz
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
palacsintatészta bundázáshoz
A recept megosztása
Article Categories:
Palacsinta tészta receptek

Comments are closed.