Barátnőm az anyósától tanulta ezt a békebeli régi palacsinta receptet, mindig így készíti, a család kedvence, és csakis zsírral sütik!
Hozzávalók:
kb. 50 darabhoz
- 75 dkg liszt
- 3 db tojás
- 3 vaníliás cukor
- só
- 7,5 dl tej
- 9 dl szóda
- 3 evőkanál olvasztott zsír
Régi palacsinta recept
1Üsd a tojásokat egy tálba.
2. Add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és habard el.
3. Add a tojáshoz a lisztet.
4. Öntsd fel a tejjel és egy habverővel keverd csomómentesre.
5. Öntsd fel a szódával, és keverd át.
6. Takard le a palacsinta tésztát és pihentesd legalább 30 percig.
7. A pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödött, higítsd még kevés szódával vagy tejjel. A tésztának tejszín sűrűségűnek kell lennie.
8. Olvaszd fel a lehetőleg házizsírt, és egy evőkanálnyit keverj a tésztába. A maradék zsírt pedig a palacsinta sütő kikenésére használj.
9. Forrósítsd fel a palacsinta sütőt, kend ki vékonyan olvasztott zsírral, és merj bele kb. 1 merőkanálnyi tésztát, és süsd készre a palacsinta mindkét oldalát.
Próbáld ki nagymama palacsinta receptjét is!