Hogyan készül a tökéletes gofri? Ismerd meg a kívül ropogós, belül puha gofri titkát! Édes gofri alaprecept lépésről lépésre képekkel.
Édes gofri hozzávalók:
- 60 g vaj
- 2 tojás
- 12 g sütőpor
- 3 g só
- 60 g cukor
- 300 g liszt
- 350 ml tej
- olaj a gofri sütéséhez
TIPP
Ha a gofri tésztájához adsz egy teáskanál vanília kivonatot, és egy citrom reszelt héját, még finomabb lesz.
Édes gofri recept:
1.Olvaszd fel a vajat, majd tedd kicsit félre hűlni. Ha túl meleg a vaj, és úgy adod a tésztához, a tojás kicsapódhat.
2. Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzájuk a cukrot és keverd simára.
3. Add a lisztet, sütőport, sót, olvasztott vajat, tejet a tojásos masszához, és keverd simára a gofri tésztáját.
4. Kend ki vékonyan olajjal a gofrisütőt, és melegítsd fel.
5. Ha felmelegedett a gofrisütő, tegyél bele egy adag tésztát. Mivel többféle méretű gofrisütő van, ezért nehéz meghatározni a szükséges tészta mennyiségét. A gyártó általában ad egy ajánlást, ezért olvasd el a használati utasítást. Arra figyelj, hogy amikor lezárod a gofrisütőt, a tészta el fog terülni, és ha túl sok tésztát raksz bele, akkor ki fog folyni. Ezért először kevesebb tészta mennyiséggel próbálkozz.
6. A gofri akkor a legfinomabb, ha a széle ropogós, a belseje pedig puha. Ehhez az kell, hogy aranybarnára süsd, ez kb. 2-3 perc. Gofri sütési tippekért kattints ide!
7. A gofrit frissen tálald, mert ha áll, akkor visszapuhul, elveszíti a ropogósságát. Ha nem tálalod azonnal, akkor rácson pihentesd. A gofri tésztája önmagában is finom, sokan csak porcukorral fogyasztják, de tálalhatod lekvárral, pudinggal, tejszínhabbal, nutellával, gyümölcsökkel, különböző öntetekkel, például vanília öntettel, csokiöntettel, eperhabbal is.