Ha két kedvelt ételt, mint a gyros és a palacsinta összepárosítunk, abból csak egy sokkal jobb lehet, ez a gyrosos palacsinta!
Hozzávalók:
kb. 5 darabhoz
Palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- só
- olaj a sütéshez
Gyroshoz:
- 40 dkg csirkemell
- 2 teáskanál gyros fűszerkeverék (görög sültek fűszerkeverék, a legtöbb élelmiszerüzletben kapható)
- 20 dkg kígyóuborka
- 10 dkg paradicsom
- 5 marék zöldsaláta
- 1 kis fej lilahagyma
- olaj a sütéshez
Öntethez:
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Gyrosos palacsinta elkészítése:
Palacsinta elkészítése:
1. Üsd a tojást egy tálba, és habard el egy kevés sóval.
3. Add a tojáshoz a lisztet, a tej felét és keverd simára.
5. A maradék tejjel és szódával higítsd fel a palacsinta tésztáját, és sütés előtt pihentesd fél órát.
6. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben, és süsd meg a palacsintákat, majd tedd félre és tartsd melegen.
Gyros elkészítése:
1 Kockázd fel a csirkemellet és keverd össze a gyros fűszerkeverékkel.
2. Darabold fel az uborkát, paradicsomot, lilahagymát.
3. Reszeld a joghurtba a fokhagymát, fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.
4. Melegíts egy kevés olajat egy serpenyőben, és süsd meg benne a csirke gyrost.
Gyrosos palacsinta összeállítása:
1 Tegyél egy palacsintát egy tányérra.
2. Halmozz rá egy adag salátát.
3. Szórd meg uborka, paradicsom és lilahgyma darabokkal.
4. Locsold meg a fokhagymás joghurttal.
5. Halmozd rá a gyros húst.
6. Tekerd fel, és már kész is a gyrosos palacsinta, frissen tálald! Ezt inkább tányérból, késsel-villával javasolt enni, mert a palacsintának nincs olyan tartása, mint a tortillának, így nehezebb kézből enni.
Próbáld ki ezeket a recepteket is:
.