A nutellás palacsinta önmagában is finom, de valamilyen gyümölccsel kombinálva sokkal izgalmasabb. A savanykás meggybefőtt és az édes nutella nagyon jól harmonizálnak egymással és teszik ínycsiklandóvá a nutellás meggyes palacsintát.
Nutellás meggyes palacsinta hozzávalók 6 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- 12 dkg nutella
- meggy befőtt
Nutellás meggyes palacsinta elkészítése:
1.Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojást, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát.
2. Add a maradék tejet a tésztához és keverd el.
3. Végül add a szódát a tésztához és keverd össze. Tejszín sűrűségű tésztát kell, hogy kapjál.
4. Tedd félre a palacsinta tésztát pihenni a hűtőbe legalább fél órára.
5. Pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödik, akkor higítsd fel egy kis szódával.
6. Hevíts egy kis olajat a palacsinta sütőben, és süsd meg a palacsintákat.
7. A palacsinták negyedét kend meg egy teáskanálnyi nutellával. Ahhoz, hogy könnyen tudj dolgozni a nutellával, szobahőmérsékletű legyen. Tedd a nutellát a meleg palacsintára, és várj kicsit, hogy a palacsinta hőjétől megolvadjon kicsit, és kend el.
8. A nutellás rétegre rakjál lecsöpögtetett meggy befőtt szemeket.
9. Hajtsd a palacsintát félbe, majd negyedbe. A tetejére diszítésként tehetsz egy kis nutellát és egy meggyszemet.