A nutellás banános palacsinta az egyik legnépszerűbb palacsinta egy palacsintázóban dolgozó ismerősöm szerint. Nem kell palacsintázóba menni ezért finom desszertért, otthon is könnyen elkészítheted.
Nutellás banános palacsinta hozzávalók 10-12 db:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- olaj a sütéshez
- 24 g nutella
- 6 db banán
Banános nutellás palacsinta elkészítése
1.Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojásokat, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát.
2. Add a maradék tejet a tésztához és keverd el.
3. Végül add a szódát a tésztához és keverd össze. Tejszín sűrűségű tésztát kell, hogy kapjál.
4. Tedd félre a palacsinta tésztát pihenni a hűtőbe legalább fél órára.
5. Pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödik, akkor higítsd fel egy kis szódával.
6. Hevíts egy kis olajat a palacsinta sütőben, és süsd meg a palacsintákat. A palacsinta sütésről bővebben itt tudsz olvasni.
7. Tegyél egy púpos teáskanálnyi nutellát a még meleg palacsinta közepére, és várd meg, míg megolvad kicsit, majd kend el egy csíkban a palacsintán. Figyelj arra, hogy a palacsinta széleire is jusson!
8. Palacsintánként fél db banánnal számolj. Egy fél banánt vágj ketté hosszában, és helyezd a palacsintára a nutella csík tetejére.
9. Tekerd fel a nutellás banános palacsintát és már kész is!
A banános nutellás palacsintát nem csak feltekerve, hanem negyedbe hajtva is tálalhatod. A palacsinta negyedét kend meg nutellával, tegyél rá banán karikákat, majd hajtsd a palacsintát félbe és negyedbe.
10. Tálaláskor feldobhatod kis tejszínhabbal is!