Mascarponés nutellás palacsinta torta egy nagyon finom desszert, akár ünnepi alkalomra is készítheted, garantáltan imádni fogják!
Mascarponés nutellás palacsinta torta hozzávalók:
Palacsintához:
- 2 M-es méretű tojás
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 0,5 dl étolaj
- 2,5 dl szódavíz vagy buborékos ásványvíz
- fél dl olaj a sütéshez, ha szükséges
Töltelékhez:
- 500 g mascarpone
- 4 ek porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2 dl habtejszín
- egy kisebb üveg Nutella, 400 g-os (ennek a háromnegyedét használtam fel)
- a tetejére: jó minőségű kakaópor, vagy csokiforgács/csokireszelék
Mascarponés nutellás palacsinta torta elkészítése:
1.Tedd a lisztet, sót, cukrot, tojásokat, tejet, egy keverőtálba, és keverd simára. Majd hígítsd a palacsinta tésztáját a szódával és az olajjal, és keverd simára.
2. Süsd meg a palacsintákat, ebből a mennyiségből kb. 20 db palacsinta lesz.
3. A habtejszínt keverd habosra a porcukorral és a vanília kivonattal, majd add hozzá a mascarponét és keverd simára.
4. Most már minden hozzávaló elkészült, kezdd el összeállítani a mascarponés nutellás palacsinta tortát. Az első palacsintát kend meg nutellával.
5. Helyezz rá egy másik palacsintát, azt kend meg a mascarponés krémmel.
6. Ezt követően egy újra nutellás réteg következik. Folytasd a rétegzést, míg a krém el nem fogy, de hagyj egy kevés krémet a palacsinta torta tetejére.
7. A palacsinta torta tetejét kend meg mascarponés krémmel, majd szórd meg kakaóporral vagy csokiforgáccsal, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy a krém megdermedjen.
8. Tálaláskor a palacsinta tortát éles pengéjű késsel szeleteld fel.
A recept eredetileg a tortareceptek.hu weboldalon jelent meg, ahol további szuper torta recepteket találsz.