Banános amerikai palacsinta reggelire vagy desszertként! Remek módszer a túlérett banánok felhasználására is!
Banános amerikai palacsinta hozzávalók:
kb. 10 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 db érett banán
Sütéshez, tálaláshoz:
- vaj
- banán
Banános amerikai palacsinta elkészítése:
1.Üsd egy tálba a tojást, add hozzá a sót és habard el.
2. Add a villával összetört 1 db banánt a tojáshoz és keverd simára.
3. Add a szoba hőmérsékletű tejet, és a felolvasztott de már nem forró vajat a tojásos keverékhez.
4. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, sütőport és cukrot.
5. Add a lisztes keveréket a tejes keverékhez, és egy villával keverd össze, de ne keverd túl, csak annyira, hogy épphogy összeálljon a banános amerikai palacsinta tésztája.
6. Melegíts fel egy serpenyőt, és olvassz fel benne egy kevés vajat. Ha tapadásmentes serpenyőt használsz, akkor vaj nélkül is sütheted.
7. Tegyél egy adagot a banános amerikai palacsinta tésztájából a serpenyőből, úgy hogy kb. 8-10 cm széles kört kapj.
8. Ha a palacsinta alja már aranybarnára sült, és a tészta tetején buborékok keletkeznek, fordítsd meg, és süsd meg a banános amerikai palacsinta másik oldalát is.
Banános amerikai palacsinta tálalása
Frissen fogyaszd a banános amerikai palacsintát, tálaláskor tehetsz még rá banán karikákat, juharsziruppal, karamell öntettel különösen finom.