Meggyöntetet készíthetsz hagyományos palacsintához, amerikai palacsintához, de jól passzol túrógombóchoz, browniehoz, tejberizshez, rizskochhoz is.
Meggyöntet, meggyszósz hozzávalók:
- 20 dkg meggy (friss vagy fagyasztott)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 2 teáskanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
Meggyöntet, meggyszósz elkészítése:
1.A meggyet, a cukrot és a vízet tedd fel egy lábosban, és forrald kb. 10 percig.
2. Vegyél ki egy kis meggylevet a lábosból és keverd össze a keményítővel.
3. Öntsd vissza a keményítővel elkevert meggylevet a lábosba, és forrald össze.
Tippek:
A meggyszószt ízesítheted különböző fűszerekkel, például fahéjjal.
Készíthetsz alkohol meggyöntetet is, például vörösborral vagy konyakkal.