Meggyöntet, meggyszósz

meggyszósz, meggyöntet

Meggyöntetet készíthetsz hagyományos palacsintához, amerikai palacsintához, de jól passzol túrógombóchoz, browniehoz, tejberizshez, rizskochhoz is.

Meggyöntet, meggyszósz hozzávalók:

  • 20 dkg meggy (friss vagy fagyasztott)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 teáskanál keményítő vagy vaníliás pudingpor

Meggyöntet, meggyszósz elkészítése:

1.A meggyet, a cukrot és a vízet tedd fel egy lábosban, és forrald kb. 10 percig.

2. Vegyél ki egy kis meggylevet a lábosból és keverd össze a keményítővel.

3. Öntsd vissza a keményítővel elkevert meggylevet a lábosba, és forrald össze.

Tippek:

A meggyszószt ízesítheted különböző fűszerekkel, például fahéjjal.

Készíthetsz alkohol meggyöntetet is, például vörösborral vagy konyakkal.

Recept nyomtatása
Meggyöntet, meggyszósz
meggyszósz, meggyöntet
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
meggyszósz, meggyöntet
A recept megosztása

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!