Házi karamell öntet

házi karamell öntet

Isteni karamell öntet palacsintához, gofrira, tortára, krémesre, desszertekhez, fagyihoz.

Házi karamell öntet hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín 30%-os
  • 1 csipet só

Házi karamell öntet készítése:

1.Tedd egy edénybe a cukrot és a vizet, és kezdd el melegíteni, míg a cukor meg nem barnul.

2. Ha elérte a kellő, borostyán színt, vedd le a tűzről és add hozzá a szoba hőmérsékletű vajat.

3. Ha elolvadt a vaj, add hozzá a szoba hőmérsékletű tejszínt és a sót.

4. Tedd vissza egy kicsit közepes lángra, míg egynemű nem lesz a karamell öntet. Azt vedd számításba, hogy hűlés közben még sűrűsödni fog.

A házi karamell öntet nagyon jól passzol a banános amerikai palacsintához vagy a bundás almához is.


Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

Recept nyomtatása
Házi karamell öntet
házi karamell öntet
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
házi karamell öntet
A recept megosztása

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!