Szentgyörgyi palacsinta

szentgyörgyi palacsinta

A szentgyörgyi palacsinta egy palacsinta különlegesség, rakott diós palacsinta vanília öntettel sütőben összesütve és tojáshabbal a tetején.

Szentgyörgyi palacsinta hozzávalók:

Palacsintákhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda

Töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál rum
  • 120 ml tej

Öntethez:

  • 2 db tojás sárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 dl tej

Tetejére:

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár

Szentgyörgyi palacsinta elkészítése

1.Először keverd be a palacsinta tésztáját. Üsd a tojásokat egy keverőtálba, add hozzá a lisztet, sót, a tej felét és keverd simára. Fokozatosan adagold a palacsinta tésztájához a maradék tejet és szódát, majd tedd félre pihenni a palacsinta tésztát.

2. Addig készítsd el a szentgyörgyi palacsinta töltelékét. Forrald fel a tejet a cukorral és a rummal, majd add hozzá a darált diót és főzd pár percig kevergetve. Végül add hozzá a reszelt citrom héját.

diókrém

3. Süsd meg a palacsintákat, de a hagyományos palacsintánál vastagabb palacsintákat készíts.

4. Kend meg a palacsintákat a diókrémmel, és helyezd őket egy kivajazott sütőtálba.

szentgyörgyi palacsinta összeállítása

5. Készítsd el a szentgyörgyi palacsinta öntetét. A tojássárgáját keverd simára a porcukorral és vaníliakivonattal, majd add hozzá a meleg, de nem forró tejet. Folytonos kevergetés mellett gőz fölött sűrítsd be kicsit.

6. Öntsd a vanília öntetet a palacsintákra, és tedd a szentgyörgyi palacsintát 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, míg a palacsinták nagyjából be nem szívják az öntetet.

szentgyörgyi palacsinta öntettel

7. A tojásfehérjéből verjél habot, közben szitáld hozzá fokozatosan a porcukrot és add hozzá a baracklekvárt is. Kend a tojásfehérjehabot a szentgyörgyi palacsinták tetejére, és tedd vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a tojásfehérje meg nem sült.

szentgyörgyi palacsinta tepsiben

8. Tálalás előtt várj egy kicsit, hogy kihűljön, mert úgy könnyebb szeletelni.

Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

Recept nyomtatása
Szentgyörgyi palacsinta
szentgyörgyi palacsinta
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 70 perc
Mennyiség
adag
Fogás Desszert
Konyha Magyar
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 70 perc
Mennyiség
adag
szentgyörgyi palacsinta
A recept megosztása

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!