Gofri sütés lépésről lépésre

gofri sütése

Hogyan kell a gofrit megsütni, mire kell figyelni a gofri sütése során, hogy tökéletes legyen a végeredmény? Gofri sütési tippek.

Gofri sütés lépésről lépésre

1.A gofri sütéséhez az első lépés, hogy ismerkedj meg a gofri sütőddel. Többféle gofri sütő létezik, eltérő mérettel és teljesítménnyel, ezért legelőször olvasd el a gofri sütő használati utasítását, ahol a gyártó tanácsokat ad a gofri sütő használatához.

2. A következő lépés, hogy a gofri sütőt tisztítsd meg mindenféle szennyeződéstől. A gofri sütők tapadásmentes bevonattal rendelkeznek, de ha valamilyen szennyeződés kerül rájuk, akkor könnyen leragadhat a gofri.

3. Olajozd ki vékonyan a gofri sütőt, ehhez a legjobb egy szilikon ecsetet használni, ami bírja a meleget is, nem fog odaégni a forró sütőlaphoz. Vagy használhatsz olajspray-t is, ami amiatt is praktikus, hogy kevesebb olajat fogsz használni. Vannak, akik egyáltalán nem használnak olajat a gofri sütéséhez, mondván, hogy a gofri tésztája már eleve tartalmaz zsiradékot. Ha biztosra akarsz menni, olajozd ki a sütőt, legalább az első gofri sütése előtt.

4. Melegítsd fel a gofri sütőt. A legtöbb gofri sütőn van egy kis lámpa, ami jelzi ha a sütő elérte a szükséges hőfokot.

5. Tegyél egy adag tésztát a gofri sütőbe. Mivel eltérőek az egyes gofri sütők, ezért nehéz pontos mennyiséget megadni, szerencsés esetben a gyártó a használati utasításban megadja, hogy mennyi tésztára van szükség egy gofri sütéséhez. Azt vedd figyelembe, hogy mikor lecsukod a gofri sütő tetejét, a tészta el fog terülni, és ha túl sok tésztát raksz bele, akkor ki fog folyni. Tehát először kisebb mennyiséggel próbálkozz, és úgy kísérletezd ki, hogy mennyi tésztára van szükség.

gofri sütése 1

6. Csukd le a gofri sütő tetejét, és várj, míg sül a gofri. A gofri sütőkön szokott lenni egy lámpa, ami jelzi, ha elkészült a gofri.

Gofri sütési ideje

A gofri sütési idejét befolyásolja a gofri mérete, vastagsága és a gofri sütő teljesítménye is. Általában 2-3 perc sütési idővel lehet kalkulálni, akkor jó, ha aranybarnára sült a gofri. Ha úgy érzed elkészült, nyisd fel a tetőt és nézd meg a gofri színét. Ha nem elég barna, akkor visszazárhatod és sütheted még kicsit.

gofri alaprecept

Ha megsült a gofri, akkor egy fa vagy szilikon eszköz segítségével vedd ki a sütőből, a lényeg, hogy ne karcold meg a sütőn a bevonatot.

Ha esetleg tészta darab vagy valamilyen szennyeződés maradt a sütőben, azt távolítsd el a következő gofri sütése előtt, egy papírtörlővel ki tudod törölni.

Az elkészült gofrit frissen tálald, mert úgy a legfinomabb. Nem véletlen, hogy a gofri sütödékben is mindig megrendeléskor sütik a gofrit, nem készítik el előre. Ha nem tálalod azonnal, akkor rácson pihentesd, mert tányéron gőztől megpuhul.

Gofri tészta receptért kattints a linkre!

 

Article Categories:
Gofri · Palacsinta BLOG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.