Normandiai almás palacsinta

normandiai almás palacsinta

Normandiai almás palacsinta hozzávalók 4 db-hoz:

  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • 5 g vaníliás cukor (fél tasak), burbon vagy olyan amiben valódi vanília van
  • 2 db alma
  • vaj a sütéshez
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • calvados opcionális

Normandiai almás palacsinta elkészítése:

1.Üsd egy keverőtálba a tojásokat, add hozzá a vaníliás cukrot és habard el.

2. Add a lisztet a tojáshoz, és keverd csomómetesre.

3. Add a tésztához a tejet több adagban, és már el is készült a normandiai almás palacsinta tésztája. Tedd félre pihenni a tésztát kb. 10-15 percre.

normandiai almás palacsinta tésztája

4. Hámozd meg az almákat, vágd ki a az alma csumáját és szeleteld az almát kb. 2-3 mm vékony cikkelyekre. A normandiai almás palacsinta eredeti receptjében legtöbbször egész almakarikák szerepelnek, ami kétségkívül nagyon látványos, de tapasztalatom szerint sokkal nehezebb az egész almakarikákkal bánni a sütés során.

Normandiai almás palacsinta sütése

Mivel az alma szeleteket a palacsinta tésztájába kell sütni, ezért nem egyszerű a palacsintát megfordítani, mert könnyen kipotyognak belőle az almák. A legegyszerűbb megoldás, ha két palacsinta sütőt használsz, mert akkor az egyik palacsinta sütőből csak a másikba kell borítani a tésztát, és a másik oldalát abban megsütni. Ha egy palacsinta sütőt használsz akkor egy fedő lehet a segítségedre a megfordításnál.

1.Melegíts egy kávéskanálnyi vajat a palacsintasütőben.

2. Tegyél kb. fél almányi almaszeletet a palacsintasütőbe, és mindkét oldalukat süsd meg pár perc alatt.

alma sütés

3. Helyezd úgy az almaszeleteket, hogy a palacsinta sütő szélén maradjon egy 1 cm-es perem, hogy a palacsinta tészta majd körbe tudja venni az almákat.

4. Öntsd a palacsinta tészta 1/4-ét az almákra, nálam ez kb. 1,5 merőkanálnyi adag volt, és közepes lángon süsd míg a tészta teteje már nem folyós, és az alja is szépen megsült.

normandiai almás palacsinta sütése

5. Most kell megfordítani. Először a palacsinta szélét egy tompa kés segítségével lazítsd meg, és borítsd át a tésztát egy másik palacsinta sütőbe. A másik módszer, ha egy fedőre borítod, majd onnan csúsztatod vissza a palacsinta sütőbe. Ha kiesnek az almák, próbáld őket visszatenni a helyükre.

normandiai almás palacsinta sütése2

6. Szórd meg a palacsinta tetejét 1/2 evőkanál kristálycukorral, és tegyél rá néhány csipet vajat.

7. Fordítsd meg a palacsintát, így karamellizálódni fog a cukor.

8. Szórd meg a palacsinta másik felét is 1/2 evőkanál cukorral és vajjal és fordítsd meg, hogy ez a fele is karamellizálódjon.

9. Az eredeti normandiai almás palacsintát flambírozni is szokták, öntenek rá kevés calvadost és meggyújtják. De flambírozás nélkül is nagyon finom.

Egész almaszeletekkel így néz ki a normandiai almás palacsinta.

normandiai almás palacsinta egész almával

Recept nyomtatása
Normandiai almás palacsinta
normandiai almás palacsinta
Fogás Desszert, Reggeli
Konyha Francia
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 24 perc
Mennyiség
db
Fogás Desszert, Reggeli
Konyha Francia
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 24 perc
Mennyiség
db
normandiai almás palacsinta
A recept megosztása

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!