Sajtos sonkás kukoricás dutch baby

sajtos sonkás kukoricás palacsinta sütőben

A dutch baby egy sütőben sült palacsinta, ami a yorkshire pudingra emlékeztet, és ami leginkább Amerikában vált népszerűvé. Édes és sós változatban is lehet fogyasztani, ismerd meg hogyan készül a sonkás sajtos kukoricás dutch baby!

Sajtos sonkás kukoricás dutch baby hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 65 gramm liszt
  • 120 ml tej
  • 2 teáskanál mustár
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 6 dkg sajt
  • 6 dkg sonka
  • 6 dkg kukorica
  • 1 evőkanál vaj

Sajtos sonkás kukoricás palacsinta elkészítése:

1.Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és tegyél bele egy sütőben is használható serpenyőt, hogy felmelegedjen.

2. Üsd egy keverőtálba a tojásokat és habard el.

3. Add a tojásokhoz a lisztet, sót, borsot, mustárt, tejet és keverd simára.

4. Reszeld le a sajtot és csíkozd fel a sonkát.

5. Ha felmelegedett a serpenyő vedd ki a sütőből és tedd bele a vajat, ami el fog olvadni. Forgasd körbe a serpenyőt, hogy hogy a vaj mindenhol befejedje.

6. Öntsd a palacsinta tésztáját a serpenyőbe, szórd rá a reszelt sajtot, sonkát és kukoricát. Arra figyelj, hogy a serpenyő szélén hagyj egy kb. 2 cm-es részt, ahova nem raksz a töltelékből, mert ez a rész a sütés során meg fog emelkedni.

sajtos sonkás kukoricás palacsinta sütés előtt

7. Süsd a sajtos sonkás kukoricás palacsintát kb. 16-20 percig, míg fel nem emelkedik és aranybarna nem lesz. Vedd vissza a sütő hőmérsékletét 150 fokra és süsd még 5 percig.

sajtos sonkás kukoricás dutch baby

 

Recept nyomtatása
Sajtos sonkás kukoricás dutch baby
sajtos sonkás kukoricás palacsinta sütőben
Fogás Főétel, Reggeli
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
Fogás Főétel, Reggeli
Konyha Amerikai
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Mennyiség
db
sajtos sonkás kukoricás palacsinta sütőben
A recept megosztása

Comments are closed.