Eperhabos palacsinta recept egy kis csavarral. Az eper és kakaó nagyon jól passzolnak egymáshoz, így ha az eperhabhoz kakaós palacsinta tésztát készítesz, sokkal finomabb lesz a végeredmény!
Eperhabos palacsinta hozzávalók 5-6 db-hoz:
Palacsintához:
- 9 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- olaj a sütéshez
Eperhabhoz
- 30 dkg eper
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
Eperhabos palacsinta recept:
Először az eperhabot kell elkészíteni, mert azt 1-2 órát hűteni kell felhasználás előtt.
1.Amegmosott, megpucolt epret és a porcukrot tedd fel főni egy lábosban. Ha felforrt, még öt percig főzd, majd vedd le a tűzről.
2. Egy botmixer segítségével pürésítsd az epret. Ha ki szeretnéd szűrni a magokat, akkor az eperönteted passzírozd át egy szűrőn, de ezt akár el is hagyhatod. Tedd félre az eperszószt, és várd meg, hogy kihűljön.
3. A behűtött tejszínből verjél tejszínhabot. Fontos, hogy a tejszín legalább 24 órát a hűtőben legyen, különben nem tudsz tejszínhabot készíteni belőle.
4. Az eperszószt, fokozatosan adagold a tejszínhabhoz, és nagy, óvatos mozdulatokkal keverdd össze, hogy a hab ne törjön össze. Mindenképpen várd meg, míg az eperszósz kihűl, mert ha melegen kevered a tejszínhabhoz, az össze fog esni.
5. Tedd a hűtőbe az eperhabot 1-2 órára.
6. A palacsinta tésztához tedd egy tálba a lisztet, kakóport, sót és keverd össze.
7. Add a liszthez a tojást, és a tej felét, és keverd egyneművé a tésztát, majd higítsd a maradék tejjel és szódával. Pihentesd a tésztát kb. 30 percet, majd süsd meg a palacsintákat.
Eperhabos palacsinta összeállítása:
Sütés után várj egy kicsit, hogy a palacsinták valamennyire kihűljenek, mert ha a forró palacsintába rakod az eperhabot, akkor össze fog esni.
A palacsintákra halmozz eperhabot, tekerd fel, és már kész is!
TIPP: Friss eper darabokat is tehetsz a palacsintába, és eperöntettel vagy csokiöntettel is feldobhatod.