Eperhab

eperhab tejszínnel, tojás nélkül

Így készíts finom eperhabot tejszínnel, tojás nélkül.

Eperhab hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor

Eperhab recept:

1.Az eperhabhoz először eperszószt kell készíteni. Ehhez a megmosott, megpucolt epret és a porcukrot tedd fel főni egy lábosban. Ha felforrt, még öt percig főzd, majd vedd le a tűzről.

2. Egy botmixer segítségével pürésítsd az epret. Ha ki szeretnéd szűrni a magokat, akkor az eperönteted passzírozd át egy szűrőn, de ezt akár el is hagyhatod. Tedd félre az eperszószt, és várd meg, hogy kihűljön.

eperszósz, eperöntet

3. A behűtött tejszínből verjél tejszínhabot. Fontos, hogy a tejszín legalább 24 órát a hűtőben legyen, különben nem tudsz tejszínhabot készíteni belőle.

4. Az eperszószt, fokozatosan adagold a tejszínhabhoz, és nagy, óvatos mozdulatokkal keverdd össze, hogy a hab ne törjön össze. Mindenképpen várd meg, míg az eperszósz kihűl, mert ha melegen kevered a tejszínhabhoz, az össze fog esni.

5. Tedd a hűtőbe az eperhabot 1-2 órára.

Az eperhabot használhatod palacsintához, gofrihoz de pohárdesszertként is nagyon finom!

eperhabos palacsinta

Recept nyomtatása
Eperhab
eperhab tejszínnel, tojás nélkül
Mennyiség
Mennyiség
eperhab tejszínnel, tojás nélkül
A recept megosztása
Bejegyzés kategóriák
Palacsinta töltelék receptek

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!