Csokiöntet, csokiszósz

csokiöntet, csokiszósz

Finom, sűrű csokiöntet palacsintához, amerikai palacsintához, gofrihoz, desszertekhez, menzás piskótához.

Csokiöntet, csokiszósz hozzávalók:

  • 200 g étcsokoládé
  • 180 ml tej
  • 30 g kristálycukor
  • 30 g vaj

Csokiöntet, csokiszósz elkészítése:

1.A csokiöntethez először olvaszd fel a csokoládét gőz fölött.

2. Tedd egy másik edénybe a tejet és a cukrot, és melegítsd össze, hogy a cukor teljesen felolvadjon.

3. Öntsd több részletben a tejes keveréket az olvasztott csokihoz, és keverd simára.

4. Tedd vissza a tűzre a csokiöntetet, és 2-3 részletben add hozzá a vajat. Kevergesd folyamatosan, míg a vaj teljesen el nem olvad, és már használhatod is a csokoládé öntetet.

Tipp

A csokiszósz ízesítheted például rummal, nararancshéjjal, fahéjjal egyéb fűszerekkel.

Recept nyomtatása
Csokiöntet, csokiszósz
csokiöntet, csokiszósz
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
csokiöntet, csokiszósz
A recept megosztása

Comments are closed.