Crepe, francia palacsinta

crepe francia palacsinta

Hogyan készül a crepe, azaz francia palacsinta? Picit más, mint a magyar palacsinta, szóda nélkül, csak tejjel készül, és egy kevés cukor és vaj is kerül a tésztájába.

Crepe hozzávalók

  • 225 gramm liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 25 gramm cukor
  • 20 gramm olvasztott vaj
  • 1/2 narancs vagy 1/2 citrom héja – elhagyható
  • vaj a sütéshez

Crepe recept

1.Olvaszd fel a vajat.

2. Langyosítsd meg a tejet, nem kell nagyon a lényeg hogy ne hideg legyen, és öntsd hozzá az olvasztott vajat.

2.Tedd egy tálba a lisztet, cukrot és tojásokat.

3. Öntsd a tej felét a liszthez és keverd csomómentesre.

4. Fokozatosan adagold a maradék tejet a tésztához és keverd simára.

5. Ha használsz narancs vagy citromhéjat, reszeld a tésztába és keverd el.

6. Takard le a tésztát és tedd félre egy órát pihenni.

crepe, francia palacsinta tésztája

Crepe, francia palacsinta sütése

1.Melegítsd fel a palacsinta sütőt.

2. Fogj egy hideg vajtömböt, és kend át vele a palacsinta sütőt.

3. Önts egy merőkanálnyi crepe tésztát a serpenyőbe, és forgasd körbe, hogy mindenhova jusson tészta.

4. Amint a crepe széle kezd elválni a sütőtől egy határozott mozdulattal fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is. A második oldal már rövidebb idő alatt megsül

5. Folytasd a sütést, míg el nem fogy a tészta.

Crepe tálalása

Francia palacsintát az alábbi töltelékekkel szokták kínálni:

  • lekvár
  • lekvár + tejszínhab
  • vaj + fahéjas cukor
  • vaj + cukor + citromlé
  • vaj + cukor + Grand Marnier
  • nutella + tejszínhab
crepe, francia palacsinta lekvárral

Recept nyomtatása
Crepe
crepe francia palacsinta
Konyha Francia
Mennyiség
Konyha Francia
Mennyiség
crepe francia palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.