Szaftos bolognai lasagne palacsintatésztával besamel mártással és sok sajttal. Érdemes kipróbálni, garantáltan imádni fogod!
Bolognai lasagne palacsintatésztából hozzávalók:
Palacsintákhoz:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 1 csipet só
Bolognai raguhoz:
- 70 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db darabolt paradicsom konzerv 400 g
- 1 dl passata
- só
- bors
- 1/2 teáskanál oregano
- 1/2 teáskanál bazsalikom
Besamel mártáshoz:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej
- só
- fehérbors
- szerecsendió
Összeállításhoz:
- 10 dkg mozzarella sajt
- 2 dkg parmezán
- olaj
Lasagne palacsintatésztából elkészítése:
Először a palacsinta tésztát keverd be:
- Üsd a tojásokat egy keverőtálba, és habard el őket.
- Add a tojáshoz a lisztet, sót, kb. 2 dl tejet és keverd simára.
- Higítsd a tésztát a maradék tejjel, és ásványvízzel, majd tedd félre a palacsinta tésztát pihenni.
Készítsd el a bolognai ragut a lasagne-hoz.
- Aprítsd fel a vöröshagymát és fokhagymát.
- Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben, tedd bele a vöröshagymát, sózd meg és párold üvegesre.
- Add hozzá a darált húst és fokhagymát, és pirítsd a húst fehéredésig.
- Add a paradicsomkonzervet és passatát a darált húshoz.
- Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oreganóval, és közepes lángon főzd míg a szósz be nem sűrűsödik.
Süsd meg a palacsintákat, vastagabb palacsintákat készíts.
Készítsd el a besamel mártást:
- Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben.
- Add hozzá a lisztet és alacsony lángon pirítsd, míg el nem kezd habozni.
- Higítsd fel meleg tejjel keverd simára, és sűrítsd be.
- Ízesítsd sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Reszeld le a sajtokat.
Állítsd össze a lasagne-t palacsintatésztából:
1.Olajozz ki vékonyan egy tepsit, és tegyél rá egy palacsintát.
2. Kendd meg a palacsintát a bolognai raguval, tegyél rá besamel mártást, és szórd meg reszelt mozzarellával.
3. Helyezz egy palacsintát az első palacsinta tetejér, és a tenyereddel nyomd le kicsit, hogy a töltelék a palacsinta szélén is legyen.
4. Folytasd a palcsinták és a töltelék rétegzését, míg el nem fogy a töltelék.
5. A legfelső palacsintát csak besamel mártással kendd meg, és szórd meg reszelt parmezánnal.
6. Süsd a palacsintás lasagne-t kb. 25-30 percig.
7. Tálalás előtt pihentesd kicsit, mert ha forró, akkor nehezebb szeletelni.
Ha egy teljes olasz menüre vágysz, készíts minestrone levest a lasagne mellé, receptet a linkre kattintva találsz.
Ez is érdekelhet:
Mit főzzek darálthúsból? – 10 szuper recept