Mi lehet jobb a nutellánál és a palacsintánál? Hát a nutellás palacsinta! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és garantált a siker!
Nutellás palacsinta hozzávalók 10-12 db:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz
- olaj a sütéshez
- 24 g nutella
Nutellás palacsinta elkészítése
1.Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojásokat, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát.
2. Add a maradék tejet a tésztához és keverd el.
3. Végül add a szódát a tésztához és keverd össze. Tejszín sűrűségű tésztát kell, hogy kapjál.
4. Tedd félre a palacsinta tésztát pihenni a hűtőbe legalább fél órára.
5. Pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödik, akkor higítsd fel egy kis szódával.
6. Hevíts egy kis olajat a palacsinta sütőben, és süsd meg a palacsintákat. A palacsinta sütésről bővebben itt tudsz olvasni.
7. Tegyél egy púpos teáskanálnyi nutellát a még meleg palacsinta közepére, és várd meg, míg megolvad kicsit, majd kend el egy csíkban a palacsintán. Figyelj arra, hogy a palacsinta széleire is jusson!
8. Tekerd fel a nutellás palacsintát és már kész is!
9. Tálaláskor feldobhatod kis tejszínhabbal is!
A nutellás palacsinta önmagában is finom, de még fokozni lehet az élvezeteket, ha valamilyen gyümölccsel párosítod, például készíthetsz epres nutellás vagy nutellás meggyes palacsintát is!