Habos túrótöltelékkel megpakolt palacsinta nyakonötve eperöntettel. Gyönyörű és nagyon finom ez a túrós palacsinta eperöntettel!
Túrós palacsinta eperöntettel hozzávalók:
palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- 1 csipet só
Túrótöltelékhez:
- 25 dkg túró
- 4 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 dl habtejszín
Eperöntethez:
- 25 dkg eper
- 4 dkg porcukor
- 1/2 db citrom
Túrós palacsinta eperöntettel elkészítése:
Először a palacsinta tésztáját keverd be.
1.Tedd egy tálba lisztet, sót, tojást, és a tej felét és keverd simára, majd higítsd a tésztát a maradék tejjel és szódával. A palacsinta tésztáját tedd félre pihenni, és készítsd el tölteléket.
2. Törd át a túrót egy szitán, hogy igazán krémes legyen a töltelék.
3. Add az áttört túróhoz vanília kivonatot, szitáld hozzá a porcukrot, és reszeld hozzá a citromhéjat, majd keverd össze.
4. A behűtött tejszínből verjél tejszínhabot.
5. A tejszínhab kb. 1/3-át keverd a túróhoz, ezzel lazítsd fel a túrótölteléket.
6. A tejszínhab másik felét már óvatosan keverd a túróhoz, hogy a tejszínhab ne törjön össze, és minél habosabb, krémesebb legyen a töltelék. Tedd a hűtőbe a tölteléket.
7. Az eperszószhoz tedd az epret egy edénybe, és kezdd el melegíteni, közben szitáld rá a porcukrot.
8. Az eper néhány perc után levet fog ereszteni, forrás után még kb. 5 percig főzd. Ha fagyasztott epret használsz, akkor értelem szerűen több időre lesz szükség.
9. Egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd az eperszószt, és facsard hozzá a 1/2 citrom levét.
10. Az eperszószt így már fel is használhatod, de ha igazán selymes eperöntet szeretnél, akkor passzírozd át egy szűrőn.
11. Keverd át a palacsinta tésztát, ha nagyon besűrűsödött, akkor higítsd egy kis tejjel vagy szódával, és süsd meg a palacsintákat.
12. Töltsd meg a palacsintákat a krémes túrótöltelékkel, és tálald az eperszósszal.