Túrós meggyes palacsinta hozzávalók 10-12 db-hoz:
palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda
- 1 csipet só
Túrótöltelékhez:
- 50 dkg túró
- 8 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 2 dl habtejszín
- 40 dkg meggylekvár
Túrós meggyes palacsinta elkészítése:
Először a palacsinta tésztáját keverd be.
1.Tedd egy tálba lisztet, sót, tojást, és a tej felét és keverd simára, majd higítsd a tésztát a maradék tejjel és szódával. A palacsinta tésztáját tedd félre pihenni, és készítsd el tölteléket.
2. Törd át a túrót egy szitán, hogy igazán krémes legyen a töltelék.
3. Add az áttört túróhoz vanília kivonatot, szitáld hozzá a porcukrot, és reszeld hozzá a citromhéjat, majd keverd össze.
4. A behűtött tejszínből verjél tejszínhabot.
5. A tejszínhab kb. 1/3-át keverd a túróhoz, ezzel lazítsd fel a túrótölteléket.
6. A tejszínhab másik felét már óvatosan keverd a túróhoz, hogy a tejszínhab ne törjön össze, és minél habosabb, krémesebb legyen a töltelék. Tedd a hűtőbe a tölteléket.
7. Keverd át a palacsinta tésztát, ha nagyon besűrűsödött, akkor higítsd egy kis tejjel vagy szódával, és süsd meg a palacsintákat.
8. Töltsd meg a palacsintákat a krémes túrótöltelékkel és a meggylekvárral.