A tejszínes mascarpone krém az egyik legsokoldalúbban felhasználható palacsinta töltelék. Könnyen és gyorsan elkészíthető főzés nélkül, rengeteg féle képpen ízesítheted, és sok mindenre felhasználhatod nem csak palacsintához, hanem például torta krémnek, pohárdesszertekhez, tojás nélküli tiramisuhoz, süteményekhez.
Tejszínes mascarpone krém hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín 30%
- 40 g porcukor
Tejszínes mascarpone krém elkészítése:
1.A tejszínes mascarpone krém elkészítésénél fontos, hogy a mascarpone szobahőmérsékletű legyen, mert úgy könnyebb vele dolgozni, a tejszín meg be legyen hűtve, legalább 24 óráig legyen a hűtőben felhasználás előtt, mert különben nem tudod felverni.
2. A porcukor felét szitáld a szobahőmérsékletű mascarponéhoz, és keverd össze.
3. A behűtött tejszínből kezdjél habot verni egy robotgép segítségével. Ha már kezd összeállni a tejszínhab, fokozatosan add hozzá a porcukor másik felét.
4. Ha elkészültél a tejszínhabbal, a tejszínhab felét keverd a mascarponéhoz, ezzel lazítsd fel a krémet.
5. A tejszínhab másik felét már óvatos mozdulatokkal keverd a mascarponés krémhez, hogy a hab ne törjön.
Tejszínes mascarpone krém ízesítése:
A tejszínes mascarpone krémet számos módon ízesítheted:
Add a krémehez egy vaníliarúd magjait, és máris kész a vaníliás mascarpone krém, de akár használhatsz vanília kivonatot is.
Ha a krémhez apróra vágott gyümölcsöket adsz, máris kész a gyümölcsös mascarpone krém. Az epret vagy málnát le is turmixolhatod, és a leszűrt, így a magoktól megszabadított gyümölcspürével ízesítheted.
A tejszínes mascarpone krémet ízesítheted olvasztott csokival vagy kakaóporral is.
Ha kávét adsz a krémhez, máris kész a kávés palacsinta töltelék!