Szilvásgombóc rajongók figyelem, itt a szilvásgombóc palacsinta! Ugyanaz az ízvilág, ropogós morzsa, garantáltan imádni fogja mindenki!
Szilvásgombóc palacsinta hozzávalók:
- 4 db krumplis palacsinta (receptért kattints a linkre)
- 10 dkg szilvalekvár (a legjobb a 100%-ban csak szilvából készült, amiben megáll a kanál)
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg vaj
- fahéjas porcukor
Szilvásgombóc palacsinta elkészítése:
1.Először készítsd el a krumplis palacsintákat. A szilvásgombóc krumplis tésztából készül, a krumplis palacsinta íze nagyon hasonló ehhez a tésztához, és vastagabb is, mint a hagyományos palacsinta tésztája.
2. Készítsd el a pirított zsemlemorzsát. Egy edényben hevítsd fel a vajat, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd a zsemlemorzsát aranybarnára.
3. Keverd össze a fahéjat és a porcukrot.
4. Kend meg szilvalekvárral a krumplis palacsintát, majd hajtsd négybe.
5. A palacsinta tetejét is kend meg szilvalekvárral, és szórd meg a pirított zsemlemorzsával.
6. A szilvásgombóc palacsinta tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, és már kész is! Jó étvágyat!