Krumplis palacsinta

krumplis palacsinta

Ha a palacsinta tésztájába reszelt főtt krumplit keversz, nagyon finom és laktató ételt tudsz készíteni, amit akár sósan akár édesen is fogyaszthatsz. Ráadásul a krumplis palacsinta remek módszer a maradék krumpli felhasználására is!

Krumplis palacsinta hozzávalók:

  • 20 dkg főtt krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • olaj a sütéshez

Krumplis palacsinta elkészítése:

1.Főzd meg sós vízben héjában a krumplit.

2. Hámozd meg míg meleg a krumpli, és nyomd át krumpli nyomón, vagy reszeld le.

3. Ha kihűlt a reszelt főtt krumpli add hozzá az elhabart tojásokat és a tej felét, és keverd simára.

4. Végül add a maradék tejet a masszához, a hagyományos palacsintánál sűrűbb lesz a tészta.

krumplis palacsinta tésztája

5. Melegítsd fel a palacsinta sütőt, kend ki egy kevés olajjal, és tegyél bele kb. egy merőkanálnyi tésztát, vastagabb palacsintákat tudsz készíteni. Ha az alja aranybarnára sült, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.

krumplis palacsinta sütése

6. A krumplis palacsintát sósan és édesen is fogyaszthatod, például készíthetsz belőle szilvásgombóc palacsintát, vagy sajtos tejfölös palacsintát.

Recept nyomtatása
Krumplis palacsinta
krumplis palacsinta
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
db
krumplis palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.