Ha a palacsinta tésztájába reszelt főtt krumplit keversz, nagyon finom és laktató ételt tudsz készíteni, amit akár sósan akár édesen is fogyaszthatsz. Ráadásul a krumplis palacsinta remek módszer a maradék krumpli felhasználására is!
Krumplis palacsinta hozzávalók:
- 20 dkg főtt krumpli
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 4 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Krumplis palacsinta elkészítése:
1.Főzd meg sós vízben héjában a krumplit.
2. Hámozd meg míg meleg a krumpli, és nyomd át krumpli nyomón, vagy reszeld le.
3. Ha kihűlt a reszelt főtt krumpli add hozzá az elhabart tojásokat és a tej felét, és keverd simára.
4. Végül add a maradék tejet a masszához, a hagyományos palacsintánál sűrűbb lesz a tészta.
5. Melegítsd fel a palacsinta sütőt, kend ki egy kevés olajjal, és tegyél bele kb. egy merőkanálnyi tésztát, vastagabb palacsintákat tudsz készíteni. Ha az alja aranybarnára sült, fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
6. A krumplis palacsintát sósan és édesen is fogyaszthatod, például készíthetsz belőle szilvásgombóc palacsintát, vagy sajtos tejfölös palacsintát.