Serpenyős almás palacsinta reggelire, vagy desszertként is kiváló, édes és az almának köszönhetően savanykás is egyszerre.
Serpenyős almás palacsinta hozzávalók:
- 1,25 dl tej
- 70 g liszt
- 2 db tojás
- 2 + 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníli kivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 1 db alma (nagyobb)
Serpenyős almás palacsinta elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Tedd egy tálba a lisztet, 2 evőkanál cukrot, sót, tojásokat, tejet és kézi vagy gép habverő segítségével keverd simára a tésztát. Ne keverd túl, csak annyira, hogy összeálljon, és tedd félre.
3. Hámozd meg az almát, vágd ki az alma csumáját, és szeleteld cikkejekre.
4. Egy olyan serpenyőben, amit be tudsz majd rakni a sütőbe, olvaszd fel a vajat.
5. Tedd a vajba az almát és a 2 evőkanál cukrot, és pirítsd néhány percig, míg az alma kissé megpuhul, és a cukor elkezd enyhén karamellizálódni.
6. Öntsd az almára a serpenyős almás palacsinta tésztáját, tedd az előmelegített sütőbe, és süsd 20 percig.
7. Frissen, melegen fogyaszd, tálaláskor szórd meg kevés porcukorral, adhatsz mellé tejszínhabot vagy vanília fagyit.