Az almarózsa egy nagyon dekoratív desszert amit nem csak leveles tésztából lehet elkészíteni, hanem palacsintából is! Az egyik legjobb módja a palacsinta újrahasznosításának.
Almarózsa palacsintából hozzávalók:
- 6 db palacsinta
- 2 db alma
- 6 evőkanál sárgabarack lekvár
- 0,5 citrom
- 2 evőkanál cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
Almarózsa palacsintából elkészítése:
1.Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
2. Forralj fel 1,5 liter vizet.
3. Vágd félbe az almát, távolítsd el a csumáját, és szeleteld néhány mm vastag cikkekre.
4. Tedd az almaszeleteket egy tálba, facsard rá a citromlevet, add hozzá a cukrot és a fahéjat, majd öntsd rá a forró vizet, és hagyd állni kb. 2 percig, hogy az almák megpuhuljanak. Óvatosan szedd ki az almákat a vízből, hogy ne törjenek össze, jól csepegtesd le, és szárítsd meg őket.
5. Egy palacsinta teljes felületét kenj meg egy evőkanál sárgabarack lekvárral, majd hajtsd félbe, és újra félbe, hogy egy kb. 3-4 cm magas palacsinta hasábot kapj.
6. A palacsinta hasáb felső részére rakosgasd ki az alma szeleteket, úgy, hogy az alma szeletek fedjék egymást, és a tetejük kilógjon a palacsintából. Majd a palacsinta alsó részét hajtsd vissza.
7. Óvatosan tekerd fel az almarózsát, és tedd egy muffin sütőbe. Ha szilikon sütőt használsz csak simán berakhatod, ha fém muffin sütőd van, akkor előtte kend ki vékonyan olajjal.
8. Süsd a palacsintás almarózsákat 15-20 percig 180 fokon. Tálaláskor szórd meg porcukorral!