A túrós palacsinta sokak kedvence, és az is jó benne, hogy sokféle képpen lehet variálni. Egy-egy fűszer hozzáadásával, mint például a kapor, teljesen más dimenzióba kerül az étel. A kapornak az is előnye, hogy édes és sós változatban is elkészítheted a kapros túrós palacsintát.
Ez a recept zabpalacsintával készült, de természetes hagyományos palacsinta tésztával is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
Palacsinta tésztához:
- 150 g zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szóda (vagy víz)
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Kapros túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 kis doboz natúr joghurt vagy tejföl
- 1 csomag kapor
- só
Édes kapros túrós palacsintához só helyett 2 vaníliás cukrot keverj a túróhoz, esetleg citromhéjat is reszelhetsz hozzá.
Kapros túrós palacsinta recept:
1.Először a palacsintákat készítsd el, ehhez ssd a tojásokat egy keverőtálba, és habard el őket.
2. Add a zabpehelylisztet, a sót, a tojásokhoz és a tej felét. Keverd csomómentesre.
3. Higítsd a zabpalacsinta tésztáját a maradék tejjel és szódával.
4. Tedd félre pihenni a zapalacsinta tésztáját kb. 10 percre.
5. Melegíts fel egy teflon palacsintasütőt, és kend ki vékonyan olajjal.
6. Mivel a zabliszt hajlamos leüllepedni a tészta alján, ezért mindig keverd át a tésztát, mielőtt merítesz belőle.
7. Merj kb. 1 merőkanálnyi tésztát, öntsd a palacsintasütőbe, és oszlasd el a tésztát.
8. Ha a palacsinta teteje már megszilárdul, és a széle kezd elvállni a sütő szélétől, egy spatula segítségével fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. A másik oldal már gyorsabban megsül.
9. Törd össze a túrót egy villával.
10. Keverd hozzá a joghurtot.
11. Aprítsd fel a kaprot és a sóval együtt keverd a túróhoz.
12. Töltsd meg a kapros túrós töltelékkel a palacsintákat, és már kész is a kapros túrós palacsinta!
Próbáld ki ezeket a kapros recepteket is:
Kapros túróval töltött csirkemell
Tejszínes kapros csirkemell ragu