A kakaós palacsinta töltelék talán az egyik legnépszerűbb és talán a legegyszerűbben elkészíthető.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
Kakaós palacsinta töltelék elkészítése:
A kakaós palacsinta töltelék elkészítése roppant egyszerű, csak össze kell keverni a cukrot a kakaóporral.
Ügyelj arra, hogy jól elkeverd, hogy a kakaó és cukor arányosan legyen elosztva.
Milyen cukrot használjunk?
Használhatunk porcukrot, kristálycukrot, de akár barnacukrot is, amitől még különlegesebb lesz.
A kakaós palacsinta úgy a legfinomabb, ha akkor teszed a tésztába a kakaót, amikor még forró, mert akkor a palacsinta hőjétől megolvad.
Ha szeretnéd, hogy a töltelék könnyebben tapadjon a palacsintára, először kend meg a tésztát olvasztott vajjal és úgy szórd rá a kakaós tölteléket. Ez segít abban, hogy a kakaópor ne hulljon le, és finom, krémes állagot ad.
A kakaós tölteléket kevés lekvárral is kombinálhatod. Ha először kevés lekvárral megkened a palacsintát, és arra szórod a kakaós tölteléket, különleges, krémes palacsinta tölteléket kapsz.
Kakaót nem csak a töltelékbe, de a palacsinta tésztájába is rakhatsz. Kakaós palacsinta tészta recept itt.