Fahéjas palacsinta töltelék

fahéjas palacsinta töltelék

A fahéjas palacsinta töltelék talán az egyik legegyszerűbb, olyan hozzávalókból készül, ami mindig megtalálható otthon.

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál cukor
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj

Fahéjas palacsinta töltelék elkészítése:

A fahéjas palacsinta töltelék elkészítése roppant egyszerű, csak össze kell keverni a cukrot a fahéjjal.

Milyen cukrot használjunk?

Használhatunk porcukrot, kristálycukrot, de akár barnacukrot is, ami jól passzol a fahéjhoz.

A fahéjas palacsinta tud kicsit fujtós lenni, mivel száraz a töltelék, de ha a frissen kisült, forró palacsintára tesszük a fahéjas tölteléket, akkor a palacsinta tészta hőjétől a cukor megolvad, és máris nem lesz olyan száraz.

Másik módszer, ha olvasztott vajjal kenjük meg először a palacsintát, és arra szórjuk a fahéjas cukrot.

Akár reszelt almát is keverhetünk hozzá, hiszen az alma és a fahéj jó párost alkotnak, és az almától zamatosabb lesz a fahéjas palacsinta, hasonlóan mint az almás mákos palacsinta esetében.

kép: canva.com

Recept nyomtatása
Fahéjas palacsinta töltelék
fahéjas palacsinta töltelék
Sütés/főzés 2 perc
Mennyiség
adag
Sütés/főzés 2 perc
Mennyiség
adag
fahéjas palacsinta töltelék
A recept megosztása
Article Categories:
Palacsinta töltelék receptek

Comments are closed.