A túrós palacsinta talán az egyik legnépszerűbb palacsinta, rengeteg változata van, és nem csak édesen, de sósan is lehet készíteni. Így készíts ízletes, zöldséges sós túró tölteléket palacsintába!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 2-3 evőkanál tejföl
- 2 db retek
- 1/4 kígyóuborka
- 1/4 kaliforniai paprika
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Zöldséges túró töltelék palacsintába
1 Törd át a túrót és keverd simára a tejföllel.
2. Reszeld hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd és keverd jól át.
3. Kockázd fel apróra a kígyóuborkát úgy, hogy a magos részét vágd ki, hogy az ne áztassa el a túró tölteléket.
4. Kockázd fel a retket, kaliforniai paprikát, újhagymát, és keverd a túróhoz. Tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
5. Amíg pihen a sót túró töltelék, addig készítsd el palacsintákat, és utána töltsd meg őket!