Ha igazán lágy, könnyed palacsintát szeretnél, próbáld ki a japán palacsintát! A tésztája annyira könnyed, hogy szuflé palacsintának is szokták nevezni. Valamennyire hasonlít az amerikai palacsintához, de a tésztája vastagabb és levegősebb annak köszönhetően hogy a tojásfehérje habbá verve kerül a tésztájába.
Japán palacsinta, szuflé palacsinta hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2 evőkanál tej
- 30 g liszt
- 25 g kristálycukor
- 2 g sütőpor
Tálaláshoz:
- tejszínhab
- lekvár
- gyümölcsök
Japán palacsinta, szuflé palacsinta elkészítése:
1.Válaszd ketté a tojásokat.
2. A tojások fehérjéből kezdjél habot verni, és fokozatosan adagolva hozzá a kristálycukor, készíts kemény tojáshabot.
3. A tojássárgájákhoz keverd a tejet.
4. Szitáld a tojássárgájához a lisztet és a sütőport, és keverd simára.
5. A tojásfehérjehab 1/3-át keverd a tojássárgás keverékhez, ezzel lazítsd fel.
6. Öntsd a maradék tojásfehérjéhez a tojássárgás keveréket, és óvatos mozdulatokkak keverd simára vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
7. Olajozz ki vékonyan egy serpenyőt, és melegítsd fel.
8. Tegyél kb. 2 evőkanálnyi halmokat a serpenyőbe, és közepes lángon fedő alatt süsd, míg az alja meg nem barnul, és a tetején buborékok kezdenek keletkezni.
9. Óvatosan fordítsd meg a japán palacsintákat.
10. Tegyél vizet egy kiskanálba, és csepegtess egy kevés vizet a serpenyő azon részébe, ahol nem érintkezik a japán palacsintákkal. Ettől a gőztől még puhább lesz a japán palacsinta tésztája.
11. Tedd vissza a fedőt, és süsd a japán palacsintákat, míg a másik oldaluk is meg nem sül.
Japán palacsinta, szuflé palacsinta tálalása:
A japán palacsintát mindenképpen frissen fogyaszd.
Szórd meg porcukorral, adhatsz mellé tejszínhabot, lekvárt, gyümölcsöket, szószokat, önteteteket ízlés szerint.