Indiai zöldséges palacsinta gyorsan elkészül és nagyon ízletes, fogyaszthatod reggelire vagy előételnek is.
Indiai zöldséges palacsinta hozzávalók 3 db-hoz:
- 2,5 dl tej
- 128 g liszt
- 3 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor (elhagyható)
- 1 db lilahagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 marék friss koriander
- 1/2 zöld chili paprika (elhagyható, ha szereted a csípőset, többet is rakhatsz bele
- 2 teáskanál só
- olaj a sütéshez
Indiai zöldséges palacsinta elkészítése:
1.Aprítsd fel a hagymát, paprikát, koriander leveleket és chilit.
2. Tedd a tojásokat egy keverőtálba és habard el őket.
3. Adj a tojáshoz 0,5 dl tejet és a sót, és keverd össze.
4. Add a lisztet és a sütőport a tojásos keverékhez és keverd simára egy habverő segítségével. Így el tudod kerülni, hogy csomós legyen a tészta.
5. Add fokozatosan a maradék tejet a tésztához és keverd simára.
6. Végül keverd a tésztába a zöldségeket.
7. Melegíts fel egy palacsinta sütőt vagy serpenyőt, majd vedd vissza a lángot közepesre.
8. Tegyél egy kevés olajat a serpenyőbe, majd kb. 1 merőkanálnyit az indiai zöldséges palacsinta tésztájából. Vastagabb palacsinták lesznek, mint a hagyományos magyar palcsinták. Azért is fontos, hogy alacsony lángon süsd, hogy a tészta átsüljön, de az alja ne égjen oda.
9. Ha a palacsinta teteje már nem folyós, kb. 3-4 perc után, egy sütőlapát segítségével fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
10. A palacsinta másik oldalát már csak rövid ideig kell sütni, kb. fél percig.