Gundel palacsinta töltelék

Gundel palacsinta diós töltelék recept

Hogyan készül a Gundel palacsinta legendás diós tölteléke? Mi a Gundel palacsinta töltelékének titka?

Gundel palacsinta töltelék hozzávalók:

  • 40 g mazsola
  • 1 dl tejszín 30%
  • 1,5 dl rum
  • 120 g kristálycukor
  • 180 g dió
  • 20 g kandírozott narancshéj
  • 1 teáskanál fahéj

Gundel palacsinta töltelék elkészítése

1.Áztasd a mazsolákat langyos vízbe.

2. A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, ezáltal intenzívebb lesz az íze. Pirítás után a dió felét daráld le, a másik felét meg aprítsd durvára. A Gundel palacsinta töltelékének egyik titka, hogy a dió kétféle állagban szerepel a töltelékben, ezáltal lesz tartalmasabb, van mit harapni rajta, nem egy diókrém készül.

3. Egy serpenyőben melegítsd fel a tejszínt és a cukrot. Ha már felolvadt a cukor, add hozzá a diót, fahéjat, narancshéjat, rumot és mazsolát, és főzd alacsony lángon folyamatosan kevergetve kb. 2-3 percig, míg össze nem áll a Gundel palacsinta tölteléke.

A Gundel palacsintának nem csak a teléke különleges, hanem a tésztája is! Az eredeti Gundel palacsinta receptjét itt tudod elolvasni!

 

Recept nyomtatása
Gundel palacsinta töltelék
Gundel palacsinta diós töltelék recept
Mennyiség
adag
Mennyiség
adag
Gundel palacsinta diós töltelék recept
A recept megosztása
Bejegyzés kategóriák
Palacsinta töltelék receptek

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!

Palacsinta Világ