Hogyan készül a Gundel palacsinta legendás diós tölteléke? Mi a Gundel palacsinta töltelékének titka?
Gundel palacsinta töltelék hozzávalók:
- 40 g mazsola
- 1 dl tejszín 30%
- 1,5 dl rum
- 120 g kristálycukor
- 180 g dió
- 20 g kandírozott narancshéj
- 1 teáskanál fahéj
Gundel palacsinta töltelék elkészítése
1.Áztasd a mazsolákat langyos vízbe.
2. A diót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, ezáltal intenzívebb lesz az íze. Pirítás után a dió felét daráld le, a másik felét meg aprítsd durvára. A Gundel palacsinta töltelékének egyik titka, hogy a dió kétféle állagban szerepel a töltelékben, ezáltal lesz tartalmasabb, van mit harapni rajta, nem egy diókrém készül.
3. Egy serpenyőben melegítsd fel a tejszínt és a cukrot. Ha már felolvadt a cukor, add hozzá a diót, fahéjat, narancshéjat, rumot és mazsolát, és főzd alacsony lángon folyamatosan kevergetve kb. 2-3 percig, míg össze nem áll a Gundel palacsinta tölteléke.
A Gundel palacsintának nem csak a teléke különleges, hanem a tésztája is! Az eredeti Gundel palacsinta receptjét itt tudod elolvasni!