Gesztenyelisztes palacsinta, amit a paleo étrendbe is beilleszthetsz, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Gesztenyelisztes palacsinta hozzávalók:
- 160 g gesztenyeliszt
- 2 tojás
- csipet só
- szódavíz
- zsiradék a kisütéshez
- lekvár, méz, mogyorókrém stb. a töltéshez
Gesztenyelisztes palacsinta elkészítése:
1.A gesztenyelisztbe keverd bele a csipet sót, majd add hozzá a 2 egész tojást és mennyire tudod keverd el benne.
2. Majd a tejet és / vagy szódavízet apránként öntsd hozzá és mindig alaposan keverd el, mielőtt hozzáadod a következő adag folyadékot, így csomómentes lesz a palacsintatésztád.
3. Serpenyőben forrósíts zsiradékot és süsd ki a palacsintákat, majd töltsd meg lekvárral, krémmézzel, pudinggal stb.
4. Ez az adag kb. 12 db normál méretű és vékony palacsinta elkészítéséhez elegendő.
A recept eredetileg a glutenmentesetrend.hu weboldalon jelent meg és a szerző engedélyével lett publikálva.