Főzött diókrém házilag

diókrém

A diós desszertek nagyon népszerűek, nem véletlenül. Így készíts gyorsan és egyszerűen főzött diókrémet házilag, amit felhasználhatsz palacsintához, de egyéb süteményekhez, tortákhoz is!

Főzött diókrém házilag hozzávalók:

  • 150 g dió
  • 100 g porcukor
  • 120 ml tej
  • 1 evőkanál rum
  • 1 db citrom vagy narancs
  • mazsola ízlés szerint

Főzött diókrém készítése:

1.Forrald fel a tejet a cukorral és a rummal.

2. Ha felforrt, vedd lejjebb a lángot, és keverd hozzá a diót.

3. Folyamatosan kevergetve főzd a diókrémet pár percig, míg a dió magába szívja a folyadékot.

4. Add a diókrémhez a reszelt citromhéjat, és a mazsolát, ha használsz.

5. Várj kicsit, míg langyosra hűl, és már használhatod is, például készíthetsz belőle szentgyörgyi palacsintát!

diókrém palacsintába

Hasznos információk a diókrém készítéséhez

Egyéni ízlés függő, hogy ki milyen édesen szereti a diókrémet. Ezért kísérletezd ki, hogy Te mennyi cukorral szereted, lehet több és kevesebb is, mint amennyi a receptben szerepel.

Az is egyéni ízlés függő, hogy ki mennyire sűrűn vagy inkább folyósabban szereti a diókrémet. Ha túl sűrűnek találod, adhatsz még hozzá tejet.

Nézd meg ezeket a palacsintákat is!

Recept nyomtatása
Főzött diókrém házilag
diókrém
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
adag
diókrém
A recept megosztása
Bejegyzés kategóriák
Palacsinta töltelék receptek

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!