A diós desszertek nagyon népszerűek, nem véletlenül. Így készíts gyorsan és egyszerűen főzött diókrémet házilag, amit felhasználhatsz palacsintához, de egyéb süteményekhez, tortákhoz is!
Főzött diókrém házilag hozzávalók:
- 150 g dió
- 100 g porcukor
- 120 ml tej
- 1 evőkanál rum
- 1 db citrom vagy narancs
- mazsola ízlés szerint
Főzött diókrém készítése:
1.Forrald fel a tejet a cukorral és a rummal.
2. Ha felforrt, vedd lejjebb a lángot, és keverd hozzá a diót.
3. Folyamatosan kevergetve főzd a diókrémet pár percig, míg a dió magába szívja a folyadékot.
4. Add a diókrémhez a reszelt citromhéjat, és a mazsolát, ha használsz.
5. Várj kicsit, míg langyosra hűl, és már használhatod is, például készíthetsz belőle szentgyörgyi palacsintát!
Hasznos információk a diókrém készítéséhez
Egyéni ízlés függő, hogy ki milyen édesen szereti a diókrémet. Ezért kísérletezd ki, hogy Te mennyi cukorral szereted, lehet több és kevesebb is, mint amennyi a receptben szerepel.
Az is egyéni ízlés függő, hogy ki mennyire sűrűn vagy inkább folyósabban szereti a diókrémet. Ha túl sűrűnek találod, adhatsz még hozzá tejet.