Ha eddig azt gondoltad, hogy nincs jobb az banános nutellás palacsintánál, akkor ez csak azért lehet, mert nem kóstoltad még az epres nutellás palacsintát! Egy palacsintázóban dolgozó ismerősöm mesélte, hogy a nutellás banános palacsinta a legnépszerűbb, azt vásárolják a legtöbben, bevallom én is így voltam ezzel, addíg míg egyszer véletlenül ki nem próbáltam az epres nutellás palacsintát! Azóta nálam az eper nutella páros a nyerő! A lédús eper nagyon jól passzol a kicsit tömény nutellához, így a palacsinta kellően édes de mégis könnyed lesz!
Epres nutellás palacsinta hozzávalók 6 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
- 24 dkg nutella
- 30 dkg eper
- tejszínhab a tálaláshoz
Epres nutellás palacsinta elkészítése:
1.Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojást, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát.
2. Add a maradék tejet a tésztához és keverd el.
3. Végül add a szódát a tésztához és keverd össze. Tejszín sűrűségű tésztát kell, hogy kapjál.
4. Tedd félre a palacsinta tésztát pihenni a hűtőbe legalább fél órára.
5. Pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödik, akkor higítsd fel egy kis szódával.
6. Hevíts egy kis olajat a palacsinta sütőben, és süsd meg a palacsintákat.
7. Pucold meg az epret és karikázd fel.
8. A palacsinták felét kend meg két teáskanálnyi nutellával. Ahhoz, hogy könnyen tudj dolgozni a nutellával, szobahőmérsékletű legyen. Tedd a nutellát a még meleg palacsintára, és várj kicsit, hogy a palacsinta hőjétől megolvadjon kicsit, és kend el. Ezt követően helyezd el a nutella rétegen az eper karikákat.
9. Hajtsd félbe a palacsintát, és diszítsd tejszínhabbal.