Finom, sűrű csokiöntet palacsintához, amerikai palacsintához, gofrihoz, desszertekhez, menzás piskótához.
Csokiöntet, csokiszósz hozzávalók:
- 200 g étcsokoládé
- 180 ml tej
- 30 g kristálycukor
- 30 g vaj
Csokiöntet, csokiszósz elkészítése:
1.A csokiöntethez először olvaszd fel a csokoládét gőz fölött.
2. Tedd egy másik edénybe a tejet és a cukrot, és melegítsd össze, hogy a cukor teljesen felolvadjon.
3. Öntsd több részletben a tejes keveréket az olvasztott csokihoz, és keverd simára.
4. Tedd vissza a tűzre a csokiöntetet, és 2-3 részletben add hozzá a vajat. Kevergesd folyamatosan, míg a vaj teljesen el nem olvad, és már használhatod is a csokoládé öntetet.
Tipp
A csokiszósz ízesítheted például rummal, nararancshéjjal, fahéjjal egyéb fűszerekkel.